RONDLEIDING

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

Rondleiding / Arrangementen

Wilt uzelf eens zien hoe asperges groeien of deze eens oogsten? Wij verzorgen graag een rondleiding voor jullie gezelschap om de totale aspergeteelt te laten zien. We hebben hiervoor enkele arrangementen. Maar heeft uzelf suggesties of wensen bekijken we graag de mogelijkheden samen met u. 

Het Limburgse witte goud!

We heten jullie welkom met koffie en Limburgse vlaai, ondertussen kijkt u een inleidende film over de aspergeteelt in Nederland. Daarna krijgen jullie natuurlijk ook te zien hoe de asperges groeien en mag uzelf oogsten. Verder ziet u hoe de asperges gewassen, gesorteerd en verpakt worden en krijgt u tips over het schillen en bereiden.

Dit arrangement duurt ongeveer 2 uur en is voor groepen vanaf 10 personen. De kosten bedragen € 7,50 p.p. kinderen onder de 5 jaar zijn gratis.

Handjes laten wapperen!

Tijdens dit arrangement gaan jullie zelf aan de slag. In het aspergeveld krijgen jullie uitleg over hoe de asperges geteeld wordt en mag uzelf gaan oogsten. Het geoogste product nemen we mee en zullen we nog sorteren. Na afloop mag de eigen geoogste asperges tegen meerprijs meegenomen worden. Dit arrangement duurt ongeveer 1 uur.

Dit arrangement is zeer geschikt voor kleinere groepen en met kinderen. De kosten bedragen € 4,- p.p. + € 20,- starttarief, kinderen onder de 5 jaar zijn gratis.

Asperges, culinair genieten!

We heten jullie welkom met aspergesoep en stokbrood, ondertussen kijk jullie een inleidende film over de aspergeteelt in Nederland. Daarna krijg jullie natuurlijk ook te zien hoe de asperges groeien en mag uzelf nog oogsten. Verder ziet u hoe de asperges gewassen, gesorteerd en verpakt worden en krijgen jullie tips over het schillen en bereiden. Na afloop gaat jullie naar een van de deelnemende restaurants om het hoofdmenu met dessert te nuttige.

Dit arrangement duurt ongeveer een dagdeel incl. diner en is voor groepen vanaf 10 personen. De kosten bedragen € 9,- p.p. (incl. soep) + de kosten van het door jouw gekozen menu.

Lunch

Optioneel kunt u na afloop van een rondleiding nog gebruik maken van een glaasje wijn of vruchtensap en 3 aspergeamuses p.p, de kosten hiervan bedragen € 7,50 p.p. Maar ook een lunch is mogelijk, bereid door een plaatselijke horeca ondernemer.

Voor de lunch hebben we de volgende suggesties:

 • Aspergesoep  
 • Royaal belegde broodjes 
 • Aspergesalade met stokbrood 
 • Aspergesaucijsenbroodje met ham of zalm 
 • Aspergetosti 
 • Aspergehamrolletjes met sla, gekookt ei en brood 
 • Bord gemengde salade: uitgebakken spekjes, asperges, half gekookt ei, dressing, mini broodje en roomboter

*Let op geef dieet of allergiewensen tijdig door. We zijn geen horeca voorziening en kunnen helaas ter plekke niets anders bereiden. 

Uitgebreide arrangementen

Wijnproeverij

De rondleiding op ons aspergebedrijf kunt u ook afsluiten met een wijnproeverij verzorgd door La Bouteille Besloten Wijnhuis Roggel. Tijdens de proeverij krijgt u een 4tal wijnen te proeven en krijgt u uitleg over de wijn passend bij de asperges. De wijnproeverij duurt ongeveer een uur en de kosten zijn € 17,50 p.p. + de kosten voor de rondleiding.

Aspergetapas

Limburg en Spanje wordt samengebracht. Aspergeboerderij Oppe Haes uit Roggel en Bona Tapa NL uit Haelen laten het mooiste uit twee werelden bij elkaar komen, namelijk Asperges en Tapas! U krijgt uitleg over de teelt van de asperges, gaat de teelt bekijken in het aspergeveld en u krijgt de gelegenheid om zelf eens asperges te oogsten. Daarna zal er een informatieve film worden gedraaid. 

Vervolgens is het tijd voor de inwendige mens. Er wordt een lekkere lunch bereid door Caroline Julián Labraña van Bona Tapa NL waarin onze asperges verwerkt zijn in mooie tapas. Daarnaast kan er in overleg live gekookt worden! Alle geuren en smaken komen zo perfect bij elkaar en u zult zeker hiervan kunnen genieten. 

De prijs voor dit arrangement bedraagt € 27,50 per volwassen en € 17,50 voor kinderen t/m 12 jaar, excl. consumpties. 
Share by: